MERENI

Caută
Close this search box.

Lipsă de locuri în Educația Preșcolară

Mereni-ul se confruntă cu o lipsă acută de locuri în unica grădiniță ce activează în sat.  La moment, ea este frecventată doar de 137 de copii cu vârstele de la 2 la 7 ani, ceea ce este insuficient, un sondaj recent a relevat că numarul copiilor în afara educației preșcolare depășește cifra de 150.

Primăria își propune extinderea numărului de locuri, prin re-profilarea actualei ”Școli de Arte” întro nouă grădiniță.

Un reportaj video la acest subiect a fost realizat de către reporterii Prime:

Peste 150 de copii din satul Mereni, raionul Anenii-Noi, se află în afara educaţiei preşcolare, chiar dacă mulţi din ei trebuie să meargă în clasa întâi. Micuţii nu au nici cele mai elementare cunoştinţe, deoarece nu au un loc la singura grădiniţă din sat. 

Indignaţi, părinţii spun că micuţii lor sunt de pe acum defavorizaţi în comparaţie cu alţi semeni – riscă să rămână în urmă la învăţătură.

Capacitatea grădiniţei din localitate este de doar 120 de locuri, însă vin peste 140 de micuţi. Potrivit administraţiei publice locale, o soluţie ar fi readaptarea şcolii de arte din localitate într-o grădiniţă, doar că pentru acest lucru se cer 2 milioane de lei. 

În acelaşi timp, mai mulţi părinţi îl acuză pe directorul grădiniţei de corupţie. 

Directorul grădiniţei nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile. În lipsa acesteia, specialistul în metodică a declarat că nu cunoaşte asemenea de cazuri.

Dascălii din clasele primare susţin că atunci când merg în clasa întâi, aceşti copii nu reuşesc să asimileze materia şcolară. În alte 230 de sate din ţară nu funcţionează nicio instituţie preşcolară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *