În cadrul acestei întrevederi s-a discutat implicarea administrației publice locale în crearea zonelor de agrement pentru tineri. Primarul a subliniat faptul că tinerii din Republica Moldova demonstrează un mare activism şi responsabilitate socială, fiind implicaţi în multe activităţi de voluntariat. Deasemenea, a recunoscut că este o situație rea la nivelul școlarizării și anume datorită acestor tineri activi putem spera într-un viitor prosper.
Printre proiectele planificate cu privire la zonele de agreement, în timpul cel mai apropiat Primarul va îndeamna toți locuitorii satului să participle la punerea în aplicare a unui proiect pentru copii, si anume construcția unor terenuri de joacă. Deasemenea se află în etapă de desfășurare proiectul cu privire la deschiderea unei noi grădinițe, așteptîndu-se transferul de bani pentru expertiză (220.000 lei) după care va urma faza de proiectare (150.000lei), iar în total sunt alocați 300.000 mii lei pentru o gradiniță cu o capacitate de 90 de locuri. Primarul satului Mereni are un șir de proiecte pe care va încerca să le pună în aplicare, printre care se numără : deschiderea unei scoli de hipism, amenajarea unui parc cu zona wi-fi, interzicerea pașunatului în spațiile verzi din Mereni, organizarea caravanelor pentru familiile social vulnerabile
Deasemenea, tinerii deputaţi au dus un dialog interesant cu consilierul Natalia Procopii. Au fost duse discuţii cu privire la implicarea și dorința tinerilor de a face schimbări; s-a atins tema reformei învăţămîntului în RM şi s-a discutat tema ONG-urilor din Mereni.
În cadrul discuţiilor purtate primarul Eugen Sacultan a dat sfaturi folositoare tinerilor deputați, menționînd că sunt o elită de tinerilor și că pe parcursul întregii loc activități trebuie să de-a dovadă de același altruism, dedicație și solidaritate.
articol preluat parlamentultinerilor.md